Пам’ять починає погіршуватися після 30 років

Середній вік мінімальної втрати пам’яті становить 57 років, проте погіршуватися вона починає після 30-ти. Дослідження проводив один з британських пізнавальних сайтів.

Джерело: Відомості

Середній вік мінімальної втрати пам’яті становить 57 років, проте погіршуватися вона починає після 30-ти. Дослідження проводив один з британських пізнавальних сайтів.

Згідно з опитуванням, близько 10% респондентів почали помічати провали в пам’яті приблизно в 40 років, зазначає «Фокус».

6% опитаних стверджують, що цей процес почався ще в 30-річному віці. Опитування також показало, що ті, кому за 50, страждають від страху втрати пам’яті, а багато стикаються і з провалами в пам’яті.

Крім того, респонденти називали приклади подібних провалів: зокрема, вони виходять з дому, забувши надіти шкарпетки, або забувають, як пишуться найпростіші слова, а представляючись на діловій зустрічі, забувають власне ім’я. 37% опитаних забували імена інших людей, а 19% — окуляри і ключі. Деякі навіть забували своїх близьких у магазині.

Як відзначають вчені, проблему погіршення пам’яті можна вирішити. Фахівці рекомендують читати більше книжок, розгадувати кросворди, а також брати активну участь у виконанні домашніх завдань дітей і онуків.

Як показують дослідження, 92% людей старше 50 років намагаються тримати свій розум і пам’ять активними, вивчаючи що-небудь нове. Також для того, щоб залишатися при здоровому розумі як можна довше, не менш корисна фізична активність.

Раніше вчені з Італії і США виявили, що щоденне вживання багатого флавоноїдами какао може допомогти зберегти пам’ять в хорошій кондиції навіть у віці 70 років і старше. 

Loading...