Наприкінці листопада в Україну прийде епідемія грипу

Наприкінці листопада в Україну прийде епідемія грипу

У цьому епідеміологічному сезоні в Україні очікується дві хвилі різкого збільшення кількості хворих на грип, перша з яких очікується наприкінці листопада – на початку грудня.

Джерело: Відомості

У цьому епідеміологічному сезоні в Україні очікується дві хвилі різкого збільшення кількості хворих на грип, перша з яких очікується наприкінці листопада – на початку грудня. Про це повідомила лікар-імунолог, голова Громадської організації «Імунний щит нації» Наталя Винник, пише УНН.

«У цьому епідеміологічному сезоні в Україні очікується дві хвилі грипу. За різними даними, перша з них прийде у кінці листопада – на початку грудня, і ще одна – в січні. Це буде різкий підйом захворюваності на грип», — прогнозує Винник.

Минулого тижня на грип захворіли 172 тисячі українців. За даними ВООЗ, найкращим методом захисту від грипу визнана вакцинація. Саме вона захищає від ускладнень грипу, серед яких пневмонія, отити, менінгіти, загострення хронічних хвороб. Загалом щорічно від грипу помирає пів мільйона осіб.

Нагадаємо, в Україні очікується спалахи грипу A/Каліфорнія/7/2009 (H1N1), A/Вікторія/361/2011 (H3N2), B/Вісконсін/1/2010.

Loading...