Ароматерапія під час сну допоможе позбавитися фобій

Ароматерапія під час сну допоможе позбавитися фобій

Вплив на людину під час сну запахів, пов’язаних зі стресом, допоможе позбавити її від фобій, повідомили американські дослідники Північно-Західного університету.

Джерело: Відомості

Вплив на людину під час сну запахів, пов'язаних зі стресом, допоможе позбавити її від фобій, повідомили американські дослідники Північно-Західного університету.

У рамках експерименту добровольцям показували зображення, при цьому пропонуючи вдихати аромати. У той час як вони розглядали одне із зображень, учасників піддавали невеликому удару струму. За показниками провідності шкіри оцінювався рівень страху.

Після експерименту частина учасників відправили спати. Під час сну на них впливали тими самими запахами, які вони нюхали, отримуючи удар струмом. На наступний день тест повторили, але людей вже менше лякалися зображення. З'ясувалося, що чим яскравіше були виражені запахи під час сну, тим менше згодом проявлявся страх.

Фахівці поки не можуть назвати причину цього явища, але сподіваються, що вплив на сплячої людини запахом, пов'язаним з негативними спогадами, допоможе позбавити його від фобій.

Loading...