Гепатитом С інфіковано 3 мільйони українців

За різними даними в Україні інфіковано гепатитом С від 3 до 7% населення, що становить більше 3 млн. осіб. Про це розповіла під час круглого столу головний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська.

Джерело: Відомості

За різними даними в Україні інфіковано гепатитом С від 3 до 7% населення, що становить більше 3 млн. осіб. Про це розповіла під час круглого столу головний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська, передає УНН.

Експерт зазначила, що гепатит С є проблемою світового масштабу, адже істинне походження вірусу не відоме.

«У Європі гепатитом С інфіковано 2% населення, за даними наших експертів у нас це 3%. За даними дослідження МОЗ поширеність антитіл складає від 7 (3,15 млн. українців) до 60%, але це не значить, що усі особи інфіковані. Не можна сказати, що нічого не зроблено. У багатьох регіонах функціонують гепатологічні центри. Їх матеріально-технічна база не настільки хороша, але якість надання послуг визначають люди, а не місце», — сказала Голубовська.

За її словами, наразі необхідно налагодити схему надання якісних медичних послуг. Хвороба є виліковною, тому саме цей фактор відіграє одну з головних ролей у лікуванні. «15% інфікованих вірусом пацієнтів виліковуються», — зазначила Голубовська.

У потенційній небезпеці отримати вірус гепатиту С пацієнти, які потребують переливання крові, гемодіалізу, операційних втручань. Також гепатит С можна отримати навіть після татуажу та манікюру.

Loading...