Читати книги корисно для психіки

Вчені з Оксфордського університету дійшли висновку, що читання книг не тільки поліпшує інтелектуальні здібності, але і позитивно позначається на фізичному і психічному здоров’ї.

Джерело: Відомості

Вчені з Оксфордського університету дійшли висновку, що читання книг не тільки поліпшує інтелектуальні здібності, але і позитивно позначається на фізичному і психічному здоров'ї.

"Читання вправляє мозок людини.  Занурення в книгу - це не просто слідування за сюжетом, а посилена робота уяви, а якщо з героями відбувається щось цікаве або хороше, то подумки з нами відбувається те ж саме.", - Розповів професор Джон Стейн.

Магнітно-резонансне дослідження мозку людей, які читають, показало, що при читанні сторінок про запахи, різних краєвиди або смаки, у мозку активізуються ділянки, що відповідають за сприйняття.  Так ніби людина відчуває усе це в реальності. При цьому цей ефект пропадає, якщо дивитися телевізор або грати в ігри.

 Вчені вважають, що важливо навчитися читати великі і складні книги в ранньому віці. Тоді мозок навчиться будувати тривалі ланцюжки причинно-наслідкових зв'язків. Всього шість хвилин читання можуть знизити рівень стресу на дві третини, що куди ефективніше музичної терапії або простої прогулянки.

Loading...