Для профілактики застуди краще часто мити руки, ніж їсти гори вітамінів

Особиста гігієна ефективніше вітамінів здатна захистити організм від сезонних простудних та інфекційних захворювань.

Джерело: Відомості

Особиста гігієна ефективніше вітамінів здатна захистити організм від сезонних простудних та інфекційних захворювань. Вітамін С не запобігає дії вірусів, і користь більшості дієтичних і вітамінних добавок часто завищена, упевнені лікарі Німецького інституту по забезпеченню якості та ефективності медичної допомоги.

Дні стають коротшими, температура повітря знижується і наближається сезон грипу - в цей час багато людей починають активно пити вітамінні препарати в якості запобіжного заходу. На думку експертів, така профілактика не тільки не попередить  застуду, але може нашкодити здоров'ю, так як високі дози вітамінів теж небезпечні, а вигоди антиоксидантів переоцінені. Протягом багатьох років вважалося, що вітамін С забезпечує захист від застуди, раку і навіть продовжує життя. Професор Петро Савицький, директор інституту IQWiG, спростовує ці переконання, заявляючи, що користь вітаміну С для здоров'я - просто міф. За його словами, важко відмовитися від глибоко укорінених у свідомості вірувань, але вони не відповідають дійсності, поки науково-дослідні центри на основі доказів і фактів не прийдуть до протилежного висновку.

Підвищене вживання вітамінів не є панацеєю від респіраторних інфекцій, чи це грип, нежить або біль у горлі, вважають вчені. Вони радять уважніше поставитися до питання особистої гігієни, частіше і ретельно мити руки з милом і не торкатися до обличчя на вулиці - це найпростіший і дійсно універсальний профілактичний засіб проти хвороб.

Loading...