Цинізм і неорганізованість скорочують тривалість життя

Вчені медичного центру Університету Дюка в Північній Кароліні зарахували цинізм, безцільність, нервозність, похмурість, неорганізованість і невміння розслаблятися до смертельно небезпечних рис характеру.

Джерело: Відомості

Вчені медичного центру Університету Дюка в Північній Кароліні зарахували цинізм, безцільність, нервозність, похмурість, неорганізованість і невміння розслаблятися до смертельно небезпечних рис характеру, передає «Фокус».

За допомогою експериментів, що вимірюють рівень стресу, професор біхевіористики Стівен Бойл виявив шість рис характеру, які скорочують життя і, в кінцевому рахунку, доводять людину до смерті. В першу чергу — це цинізм і безцільність: цинічне ставлення вчені прирівнюють до прихованої ворожості, а відсутність мети в житті послаблює імунну систему і гормональний фон.

Далі — нервозність і похмурість. Схильні до постійних тривог і істерик люди вмирають раніше тих, хто не турбується через дрібниці і стійко переносить невдачі. Замикають список шкідливих для здоров’я особливостей характеру неорганізованість і невміння розслаблятися.

Настільки ж небезпечний і стрес від довгої роботи без відпустки. За статистикою, дисципліновані і розслаблені люди живуть на чотири роки довше. 

Loading...