Креативний склад розуму може підштовхнути до розладів психіки

Творчі здібності нерідко пов’язані з психічними відхиленнями. Особливо часто цей зв’язок зустрічається у письменників - такі результати дослідження за участю більше мільйона чоловік.

Джерело: Відомості

Творчі здібності нерідко пов'язані з психічними відхиленнями. Особливо часто цей зв'язок зустрічається у письменників - такі результати дослідження за участю більше мільйона людей.

У літераторів підвищений ризик біполярного розладу, тривожності, шизофренії, наркозалежності, уніполярної депресії. До таких висновків прийшли вчені з Каролінського інституту.

За словами дослідників, творчі люди в два рази частіше зважуються на самогубство. До речі, біполярні розлади нерідко можна зустріти у фотографів і танцюристів. Анорексія, певною мірою аутизм - теж супутники творчого початку.

Доктор Сайма Кіяга стверджує: якщо людина з аутизмом або маніакальними нахилами чимось дуже цікавиться, можливо, вона геніальна. Аналогічна ситуація з шизофренією. Таке розуміння відхилень може подарувати новий підхід у лікуванні захворювань.

Loading...