Кредитки переносять інфекції

Кредитні картки - одні з найнебезпечніших і брудних речей, стверджують британські фахівці з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини.

Джерело: Відомості

Кредитні картки - одні з найнебезпечніших і брудних речей, стверджують британські фахівці з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини. У ході дослідження вчені виявили, що на кожній десятій картці є сліди фекалій. Що стосується готівки, то подібне забруднення фіксується на кожній сьомій банкноті.

За ступенем забруднення гроші можна порівняти з обідком унітазу.

Також дослідники провели аналіз поверхні рук випробовуваних. Виявилося, що в 26% випадків на долонях були сліди фекалій. Притому опитування 272 людей показало, що лише 39% миють руки перед їжею. 91% опитаних стверджували, що ретельно мили руки після відвідування туалету, але дослідження долонь респондентів показало, що відсоток тих, хто дійсно виконує вимоги гігієни, значно нижчий.

Експерти прийшли до висновку, що в більшості випадків людина заражає себе сама. Хоча, помивши руки з милом, можна скоротити показник діарейних інфекцій до 42%. Однак лише 69% людей роблять це, коли мають можливість, відзначили дослідники.

Loading...