Найздоровішою нацією є шведи, а дітей найкраще народжувати в Ісландії

Серед жителів європейських країн шведи визнані найздоровішими. Рейтинг складений французькими фахівцями на основі матеріалів аналітичного дослідження останнього перепису європейського населення та його медичних показників.

Джерело: Відомості

Серед жителів європейських країн шведи визнані найздоровішими. Рейтинг складений французькими фахівцями на основі матеріалів аналітичного дослідження останнього перепису європейського населення та його медичних показників. При складанні рейтингу враховувалися медичні показники жителів різних європейських країн і їх тривалість життя, передає УНН.

Швеція опинилася на першій сходинці рейтингу: середньостатистичний швед здоровий до 71 року. Середньостатистична шведка — до 70 років, але, тим не менш, за тривалістю життя шведи відстають від шведок на 4-5 років.

Друга сходинка дісталася Мальті. Чоловіки Мальти в середньому зберігають гарне здоров’я до 70 років, жінки до 71 року. На третій позиції рейтингу — Греція, з тривалістю здорового життя жінок до 67,6 років і до 66,4 років — чоловіків.

Далі місця в рейтингу розподілилися таким чином: четверте місце — Кіпр, п’яте місце — Іспанія, шосте — Ірландія, сьоме — Британія, восьме — Люксембург, дев’яте — Франція, завершила список Німеччина. А найсприятливішою для дітонародження країною визнана Ісландія, на частку якої припадає лише два смертельні випадки на тисячу дитячих життів.

Loading...