Підліткам корисно сперечатись із батьками

Підліткам корисно сперечатись із батьками

Підлітки, які регулярно вступають у вербальні баталії з батьками, краще справляються з тиском, що чинять на них однолітки.

Джерело: Відомості

Підлітки, які регулярно вступають у вербальні баталії з батьками, краще справляються з тиском, що чинять на них однолітки. У підсумку вони рідше стикаються з алкоголем і наркотиками, пише The Daily Mail з посиланням на дослідження Університету Вірджинії.

Більш того, суперечки дозволяють підліткам відточити навик переговорів, підвищити свій авторитет в очах дорослих. Фахівці зробили ці висновки, переглянувши відео та аудіозаписи, на яких було записано, як 150 тринадцятирічних підлітків лаялися з матерями.

Через три роки вчені опитали підлітків. Експерти хотіли з'ясувати, пробували ті наркотики або спиртне. Виявилося, підлітки, котрі під час сварок цілком упевнено, і аргументовано відстоювали свою позицію, частіше відмовлялися від вживання алкоголю та наркотиків.

На думку професора Джозефа Алена, керівника відповідного дослідження, сім'я стає для підлітка якоюсь подобою тренувального майданчика. Саме в родині дитина вчиться, як взаємодіяти з іншими. Тому батьки, в свою чергу, повинні детально продумувати свою аргументацію в суперечці з дитиною.

Loading...