Де черпати вітаміни в холодну пору року

Де черпати вітаміни в холодну пору року

Пояснювати мамам, для чого їх малюкам потрібні вітаміни, в наші дні, на щастя, вже не потрібно. Залишилося тільки підказати, де їх знайти нині.

Джерело: Відомості

Пояснювати мамам, для чого їх малюкам потрібні вітаміни, в наші дні, на щастя, вже не потрібно. Залишилося тільки підказати, де їх знайти нині.

Найбільше вітамінів у сезонних овочах і фруктах: мандарини, хурма, гранати, фейхоа. Всі вони містять багато аскорбінової кислоти, необхідної для роботи імунної системи. Ось чому в холодну пору року фахівці радять частіше вибирати для малюка саме ці фрукти, а не лише традиційні яблука і банани.

Справжня криниця вітамінів ховається в непомітних на перший погляд капусті, буряку, моркві. Капуста забезпечить малюка вітаміном С, а буряк і морква - бета-каротином. Цей попередник вітаміну А важливий для роботи слизових оболонок - першого бар'єра на шляху шкідливих мікробів. Маленьким дітям можна давати і свіжі, і варені, і тушковані овочі.

Не думайте, що овочі та фрукти з морозилки не принесуть користі здоров'ю малюка. Звичайно, частина вітамінів в «крижаних» умовах втрачається, але це відбувається і в тому випадку, якщо овочі зберігаються дуже довго або неправильно. Сумлінні виробники заморожують фрукти та овочі відразу після збору за особливою технологією, і втрата корисних речовин зводиться до мінімуму.

Зберегти побільше вітамінів можна, якщо під час варіння або тушіння опускати овочі в киплячу воду, а ще краще - готувати на пару.

Взимку мамам варто звернути свою увагу на дитячі вітамінізовані чаї. До їх складу входять корисні трави, концентрати натуральних соків, фруктів і ягід, а деякі суміші ще й збагачені «антизастудним» вітаміном С.

Якщо ви вже запаслися корисним чаєм, пам'ятайте, що цей напій, як і будь-який інший, корисно давати малюкові теплим, але ніяк не гарячим.

Loading...