Цього року на Україну чекає дві хвилі епідемії грипу

У цьому епідеміологічному сезоні в Україні очікуються дві хвилі епідемії грипу — перша в кінці жовтня-листопаді, а друга — у лютому 2013 року. Про заявив директор Київського центру клінічної імунології Олег Назар.

Джерело: Відомості

У цьому епідеміологічному сезоні в Україні очікуються дві хвилі епідемії грипу — перша в кінці жовтня-листопаді, а друга — у лютому 2013 року. Про заявив директор Київського центру клінічної імунології Олег Назар, передає УНН.

«Прогнозується дві хвилі епідемії — кінець жовтня — початок листопада і лютий місяць 2013 року. Розвиток епідемії, в основному, пов’язаний з нестійкими погодними умовами — сирість і сльота — які сприяють зниженню активності імунітету», — зазначив фахівець.

За даними ВООЗ, люди різного віку щорічно переносять по кілька епізодів гострих респіраторних інфекцій та грипу: діти перших трьох років життя — від 4 до 12 разів, дошкільнята — до 6 разів, школярі — 3 рази, дорослі — 2 рази.

В середньому у 3-5 млн. осіб грип супроводжується важким перебігом, приводячи до 250-500 тисяч випадків смерті. Найкращим захистом від грипу є вакцинація.

Нагадаємо, 18 млн. українців входять до груп ризику захворювання на грип.

Loading...