Понад 20% українців лікують грип народними методами

Понад 20% українців лікують грип народними методами

В Україні найбільш динамічно зростає попит на імуномодулятори та ліки, призначені для симптоматичного лікування ГРВІ.

Джерело: Відомості

В Україні найбільш динамічно зростає попит на імуномодулятори та ліки, призначені для симптоматичного лікування ГРВІ. Попит на імуномодулятори та ліки, призначені для симптоматичного лікування гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ), збільшується на 7-12% на рік, повідомляють «Коментарі».

За результатами національного дослідження STADA CIS, 16,5% українців готові витратити на лікування грипу та ГРВІ до 30 грн., ще для 17,5% споживачів гранична вартість противірусних ліків складає 60 грн., майже кожен п’ятий українець (23%) може дозволити собі придбати протигрипозні ліки на суму в межах 100 грн., а кожний дев’ятий (11%) — не більше 200 грн. Виділити на боротьбу з застудою більше 200 грн. готові 9% споживачів. Решта 23% українців стверджують, що ліки від ГРВІ та грипу в аптеках не купують (не хворіють або віддають перевагу засобам народної медицини).

Також необхідно відзначити закріплену тенденцію переходу українців з імпортних препаратів на вітчизняні. Після девальвації національної валюти в 2009-му подорожчання останніх виявилося вдвічі меншим, ніж перших. І хоча вже в 2010-му вітчизняні ліки подорожчали на 12%, в той час як ціни на імпортні практично не збільшилася, перелом встиг закріпитися у свідомості споживачів, в результаті чого імпортери з кожним роком втрачають по декілька відсотків продажів (у перерахунку на упаковки).

Loading...