Постійний шум — причина стресів

Згідно з результатами дослідження, проведеного Всесвітньою Організацією Охорони здоров’я, значна частина серцево-судинних захворювань, що закінчуються передчасним летальним результатом, обумовлена ​​постійним шумом.

Джерело: Відомості

Згідно з результатами дослідження, проведеного Всесвітньою Організацією Охорони здоров'я, значна частина серцево-судинних захворювань, що закінчуються передчасним летальним результатом, обумовлена ​​постійним шумом.

Медики вважають, що необхідно визначити новий вид забруднення навколишнього середовища - шумове забруднення. Крім серцевих захворювань шум, особливо постійний шум вуличного руху у великих містах, є причиною порушень сну і супутніх цьому важких нервових розладів.

Дослідження останніх років показують, що постійний вплив шуму призводить до підвищення стресових гормонів в організмі. Це відбувається навіть у тому випадку, якщо людина вважає, що вона звикла до шуму. Як зауважив один з лікарів: "Шум не вбиває нас, але додає стрес в наше життя, збільшуючи ризик захворювань".

Loading...