Вегетаріанці ризикують стати тупими

Оксфордські вчені встановили взаємозв’язок між споживанням м’ясних продуктів і діяльністю головного мозку. На їхню думку, вегетаріанство веде до погіршення розумових здібностей.

Джерело: Відомості

Оксфордські вчені встановили взаємозв'язок між споживанням м'ясних продуктів і діяльністю головного мозку. На їхню думку, вегетаріанство веде до погіршення розумових здібностей.

Причиною цього, в першу чергу, є нестача вітамінів, кращим джерелом яких є м'ясо, печінка, молоко і риба. Зокрема, мова йде про вітамін Б12. Його нестача може призвести до порушень процесів травлення і кровообігу.

Ураження центральної нервової системи, що викликаються дефіцитом цього вітаміну і порушення в спинному мозку, в ряді випадків призводять до паралічів. Єдиним відомим вегетаріанським джерелом вітаміну є деякі види дріжджів, не здатні все ж таки забезпечити їх повною мірою.

Використовуючи тести пам'яті, загальні аналізи організму і сканування головного мозку, вчені провели дослідження 107 людей у ​​віці від шістдесяти до дев'яноста років. Повторивши дослідження через п'ять років, вони виявили, що ті, у кого був знижений рівень Б12, показали погіршення діяльності головного мозку. Таким чином, підтвердилися припущення взаємозв'язку його атрофії з низькими рівнями вітаміну.

«Найпростіший і найдієвіший спосіб отримати вітамін Б12 - споживання м'яса, риби і молока», - говорить Ганна Вогьятзагло з департамаента Анатомії, Фізіології і Генетики Оксфордського Університету. - Це найпростіший спосіб не допустити погіршення мозкової діяльності і пам'яті».

Loading...