З мігренню допоможуть впоратись ефірні олії та правильне харчування

Головним болем страждають мільйони людей і серед них чимало тих, кому доводиться боротися з ним щодня тими чи іншими способами кожен день.

Джерело: Відомості

Головним болем страждають мільйони людей і серед них чимало тих, кому доводиться боротися з ним щодня  тими чи іншими способами кожен день. На щастя, існують домашні засоби, які можуть допомогти при головних болях, у тому числі і при мігрені.

Олія м'яти

Ефірна олія м'яти може знімати слабку і зменшувати помірну і навіть сильний головний біль. Свіжий аромат м'яти не тільки приємний, але й може як розширювати, так і звужувати судини, що дозволяє з його допомогою регулювати циркуляцію крові. Причиною головних болів часто буває недостатнє кровопостачання головного мозку, і тут олія м'яти - відмінний помічник. Крім того, вона допомагає розблокувати синуси, а значить, поліпшити постачання організму киснем.

Лавандова олія

Трояндова теж є ефективним засобом від головного болю. Його можна використовувати для інгаляцій або наносити на шкіру. Розведіть 2-4 краплі олії в 2-3 чашках окропу і дихайте ароматним пором - це добре допомагає при мігрені. Наносити олію лаванди на шкіру ефективно і абсолютно безпечно; однак приймати її всередину не можна.

Зміни в дієті

Деякі продукти харчування впливають на частоту виникнення головних болів і мігрені та їх інтенсивність. Так, голова частіше болить у тих, хто вживає шоколад, арахісове масло, цибулю, бекон, їжу, що містить нітрати - наприклад, хот-доги; банани і авокадо; їжу з глутамат натрію. Щоб зрозуміти, які продукти викликають головний біль у вас, можна вести спеціальний щоденник, де ви будете записувати, що ви з'їли за день, і як це відбилося на вашому самопочутті. Вести його довго не доведеться - вже через пару місяців ви будете знати, що і як на вас впливає, і зможете контролювати мігрень за допомогою харчування.

Масаж шкіри голови

При мігрені дуже корисно масажувати голову біля основи черепа. Просто масажуйте шкіру легкими круговими рухами; тут єдине правило: для вас корисно те, що вам приємно. Крім того, дуже корисно масажувати рефлекторні точки на долонях і на ступнях.

Loading...