З листопада в Україні почнеться епідемія грипу

З листопада в Україні почнеться епідемія грипу

З листопада в Україні почнеться епідемія захворюванності на грип та ГРВІ, повідомив голова санепідслужби Анатолій Пономаренко. Чиновник запевнив, що є попередні прогнози про підвищення захворюваності в листопаді.

Джерело: Відомості

З листопада в Україні почнеться епідемія захворюванності на грип та ГРВІ, повідомив голова санепідслужби Анатолій Пономаренко. Чиновник запевнив, що є попередні прогнози про підвищення захворюваності в листопаді, передає ТСН.

«У жовтні ще не планується рання хвиля, яка бувала в нас, виходячи з досвіду моніторингу», — розповів Пономаренко. Крім того, він зазначив, що на сьогодні ситуація в Україні щодо захворюваності на грип та ГРВІ стабільна, керована і контрольована.

Присутній на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов відзначив, що система лікувальних установ, санітарно-епідеміологічних станцій, лабораторій цілком готова до можливості як визначення типу вірусу, так і можливості надання відповідного рівня допомоги, необхідного пацієнтові.

Крім цього, розроблений і затверджений перелік медикаментів, які обов'язково повинні бути в наявності в лікувальних установах. За словами Толстанова, у роздрібній мережі є більше 12 мільйонів упаковок ліків, необхідних для надання медичної допомоги при захворюванні на гострі респіраторні вірусні інфекції, серед них більше 2,7 мільйона упаковок – це вакцини.

Повідомлялося, що Мінохорони здоров'я прогнозувало захворюваність на гостру респіраторно-вірусну інфекцію в епідсезоні 2011/2012 року на рівні понад 8 млн. осіб.

Нагадаємо, що в епідсезоні 2012-2013 років в Україні очікуються нові віруси грипу, а також А/Н1N1, більш відомий як «свинячий грип». 

Loading...