Більше половини гіпертоніків забувають приймати ліки

Близько 60% гіпертоніків забувають системно вживати ліки, а кожен десятий відмовляється їх пити через неприємний смак. Такі дані озвучив головний терапевт Міністерства охорони здоров’я України Василь Нетяженко.

Джерело: Відомості

Близько 60% гіпертоніків забувають системно вживати ліки, а кожен десятий відмовляється їх пити через неприємний смак. Такі дані озвучив головний терапевт Міністерства охорони здоров’я України Василь Нетяженко. За його словами, в цілому близько третини українців страждають від підвищеного тиску, але при цьому лінуються стежити за своїм здоров’ям, передають «Коментарі».

«Прості дії з контролю тиску можуть істотно вплинути на стан здоров’я пацієнта. До них, передусім, належить контроль артеріального тиску і застосування гіпертензивних препаратів. Однак результати опитування показують, що половина хворих на гіпертензію не лікуються тому, що в аптеці не було препарату, а в іншу пацієнтові просто було ліньки йти», — зазначив Нетяженко.

Ще п’ята частина пацієнтів боїться протипоказань, вказаних в інструкції. «Під час випробування медпрепарату навіть якщо на 20 тис. населення в однієї людини відзначиться якесь погіршення самопочуття, то його запишуть в інструкцію. Наприклад, у пацієнта закрутиться голова або пробіжить якась «мушка» — це все записується в протокол, щоб попередити потенційного покупця», — прокоментував Нетяженко. При цьому головний терапевт країни зазначив, що найбільше з побічних ефектів чоловіки бояться негативного впливу препарату на потенцію.

Також лікар повідомив, що 10% хворих говорять про те, що їм не подобається смак або запах самого препарату. Ще 15% міського населення не влаштовує ціна на препарати. При цьому, в селі кількість незадоволених вартістю ліків в 4 рази більше, ніж серед жителів міст.

Кілька відсотків хворих на гіпертензію не вірять у те, що фармацевтичні препарати дієві, тому для покращення свого здоров’я вибирають нетрадиційні методи лікування.

Loading...