Які продукти допоможуть впоратись із болем

За словами лікарів, вживання в їжу певних продуктів харчування дозволяє зменшити короткочасну або хронічну біль.

Джерело: Відомості

 

За словами лікарів, вживання в їжу певних продуктів харчування дозволяє зменшити короткочасну або хронічну біль.

Рейтинг продуктів зі знеболюючим ефектом очолили вироби з цільного зерна. Ці продукти не тільки покращують процес травлення - магній, який присутній в цільнозерновому хлібі або кашах, знімає м’язові болі. Крім того, вони містять у вуглеводи, котрі важко засвоюються. Вони заповнюють запас глікогену в організмі, що оберігає його від зневоднення - вірної причини головного болю.

Імбир і куркума також мають ефективну болезаспокійливу властивість, що ось уже багато століть використовується в індійській медицині. А оливкова олія і лосось рекомендуються дієтологами світу як спосіб підвищити власну витривалість - велика кількість омега-3 жирних кислот, що містяться в них, захищають від суглобових і головних болів.

 Також в список продуктів харчування, що сприяють зниженню больових симптомів, увійшли горіхи. Мигдаль і кешью насичені магнієм, який попереджає напади головного болю за рахунок розслаблення кровоносних судин.

 Має знеболюючу дію і пряна зелень - шафран, тархун, петрушка. Ці прянощі містять ефірні олії, які активізують кровообіг. У результаті поліпшується кровопостачання всіх внутрішніх органів, швидше відбувається загоєння і підвищуються адаптаційні здатності організму.

Голова може розколюватись від болю, коли  організму необхідний кальцій - один з найважливіших елементів, що визначає ефективність діяльності головного мозку. Багаті кальцієм молочні продукти захищають людину від головних болів.

Пекучий перець, що містить речовину капсаїцин - ще один продукт, здатний знижувати гостру і хронічну біль. Капсаїцин подразнює і пече язик, і у відповідь на цей біль організм викидає протиотруту - ендорфіни, так звані гормони щастя, які володіють потужним знеболюючим ефектом.

Loading...