Як захистити себе під час магнітних бур

Як захистити себе під час магнітних бур

Зараз людям, залежним від погоди, нелегко, тому що в останні дні магнітні бурі - одна за одною. Те, що підходить для одних людей, вибиває з колії інших.

Джерело: Відомості

Зараз людям, залежним від погоди, нелегко, тому що в останні дні магнітні бурі - одна за одною. Те, що підходить для одних людей, вибиває з колії інших.

Так, низький атмосферний тиск, висока вологість, посилення вітру, хмарність та опади несприятливо впливають на осіб з низьким артеріальним тиском. В таких випадках лікарі радять більше гуляти, приймати тонізуючі препарати: настоянки женьшеню, лимонника, елеутерококу, займатися дихальною гімнастикою.

Високий атмосферний тиск, зниження температури, посилення вітру, ясні дні відбиваються на здоров’ї гіпертоніків, хворих на бронхіальну астму, людей з камінням у нирках і жовчному міхурі. Тут медики кажуть пити заспокійливі препарати - настоянку валеріани або пустирника, ставити гірчичники на верхні хребці або на литкові м'язи. Робити масаж шийно-плечового поясу.

А от різкі перепади атмосферного тиску, температури, вологості даються взнаки усім метеочутливим людям. В такі дні краще не планувати важливих справ, не приймати відповідальних рішень, не з'ясовувати стосунків. Варто відмовитись і від цигарок та не переїдати,а зупинити вибір на легкій їжі, овочах, фруктах. Перед сном погуляти на вулиці хоча б 15 хвилин.

При бурі магніторецептори всіх людей посилають сигнали в мозок, нервову й ендокринну системи. Людям з підвищеною чутливістю до магнітних бур у небезпечні дні треба знизити фізичні і психічні навантаження. Напередодні бурі, якщо немає протипоказань, прийміть чверть таблетки аспірину. Попийте заспокійливі препарати: настоянку пустирника, глоду, валеріани. За годину до сну випийте 1 склянку відвару шипшини. Виключіть жирну, важку їжу, солодке. А ось риба і морепродукти підуть на користь.

Loading...