Кожен третій українець страждає від надмірної ваги

Кожен третій українець страждає від надмірної ваги

Кожні п’ять років вага середньостатистичного українця збільшується на два-три кілограми. Такі цифри озвучив заввідділом профілактики ендокринних захворювань Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії Володимир Пантів.

Джерело: Відомості

Кожні п’ять років вага середньостатистичного українця збільшується на два-три кілограми. Такі цифри озвучив заввідділом профілактики ендокринних захворювань Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії Володимир Пантів, пише «Сегодня».

«Кожен третій житель України має надлишкову масу тіла. Близько 1 млн. 200 тис. українців — цукровий діабет і найгірше те, що ще 3-4 млн. живуть не підозрюючи про наявність у себе цього захворювання», — поінформував він.

Фахівець розповів, що щорічно цукровий діабет діагностують у 100 тис. наших співгромадян.

Пантів також підкреслив, що при лікуванні хронічних неінфекційних захворювань важлива їх рання діагностика: «На жаль, коли ми виїжджаємо з профілактичними оглядами у найвіддаленіші куточки України та безкоштовно проводимо аналіз крові на вміст цукру, вимірюємо артеріальний тиск, то стикаємося з тим, що близько 20% дорослого населення просто не хочуть йти на огляди. У нас немає культу здоров’я».

Він нагадав, що стан здоров’я людини на 80% залежить від неї ж самої: «Жодна диво-медицина не допоможе, якщо у людини діагностували цукровий діабет на тій стадії, коли загрожує ампутація кінцівок або розвинулася сліпота».

Також, за його словами, у світі 40 млн. дітей у віці до 5 років страждають від надмірної ваги і ожиріння.

Loading...