В українських аптеках з’явиться морфій у таблетках

В українських аптеках з’явиться морфій у таблетках

Важкохворі або невиліковно хворі люди у всьому світі давно використовують для позбавлення від болю таблетований морфій, в Україні цей препарат зареєстрований не був і хворі були змушені щоразу просити зробити їм ін’єкцію.

Джерело: Відомості

Важкохворі або невиліковно хворі люди у всьому світі давно використовують для позбавлення від болю таблетований морфій, в Україні цей препарат зареєстрований не був і хворі були змушені щоразу просити зробити їм ін’єкцію. Проте він з’явиться в аптеках до кінця цього року, процедуру реєстрації таблетованого морфію вже розпочато, передають «Коментарі».

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що морфій в таблетках запущено до виробництва на вітчизняних заводах і незабаром він з’явиться в деяких аптеках.

«Ін’єкції, як правило, має хтось робити, а значить важкохвора людина і її стан залежить від медсестри, а таблетку можна приймати не за розкладом, не чекаючи медсестри, а коли починають мучити болі», — пояснив переваги такого виду препарату Микола Анікусько, завідувач хірургічного відділення Київського міського онкоцентру.

Морфій у таблетках має підвищити якість життя невиліковно хворих і важкохворих пацієнтів. Придбати його можна буде суворо за спеціальним рецептом у деяких аптеках з ліцензією. Головна небезпека поширення таблетованого наркотичного препарату — ризик інтересу до нього серед наркозалежних людей, тому аптеки, що продають морфій, мають якісніше охоронятися.

Loading...