Вино в багатьох людей викликає алергію

Вчені з Західної Німеччини з’ясували, що велика частина людей, які регулярно вживають вино, мають стійку алергію на нього, навіть не підозрюючи про це. Є думки, що навіть головний біль або інші проблеми зі здоров’ям взаємопов’язані саме з цієї алергією.

Джерело: Відомості

Вчені з Західної Німеччини з'ясували, що велика частина людей, які регулярно вживають вино, мають стійку алергію на нього, навіть не підозрюючи про це. Є думки, що навіть головний біль або інші проблеми зі здоров’ям взаємопов'язані саме з цієї алергією.

Приблизно 25%  із 950 опитаних  повідомили як мінімум про м'яких ознаках нетерпимості алкоголю. Найбільш поширені симптоми включають почервоніння шкіри, свербіж, закладеність носа та збільшення частоти серцевих скорочень. Виявилося, що жінки майже в два рази частіше, ніж чоловіки, страждають алергією на вино.

Вино містить білки, бактерії, дріжджі, а також сульфіти і інші органічні сполуки. Будь-який з цих компонентів (а вони також містяться в пиві та інших міцних напоях) може викликати алергічну реакцію, вважають дослідники.

Важливо також знати, що червоне вино рідше стає причиною алергії. Певний тип білка-алергену під назвою «LTP» знаходиться в шкірці білого винограду.

Loading...