Косметика таїть у собі хімічну небезпеку

Косметика таїть у собі хімічну небезпеку

Шампунь, пінка для гоління, гель для душу, крем, лак для волосся - щодня ми «обробляємо» себе десятками хімічних сполук.

Джерело: Відомості

Шампунь, пінка для гоління, гель для душу, крем, лак для волосся - щодня ми «обробляємо» себе десятками хімічних сполук. І деякі з них не так безпечні, як здаються. Більшість складових косметичної продукції глибоко проникають у шкіру, в той час як їх токсичність не завжди досконально досліджена.

Список небезпечних складових косметики і засобів гігієни

Діетаноламін: є токсичною речовиною і використовується, як піноутворювач в милі, кремах для гоління, шампунях. Потенційно може призвести до деструкції деяких гормонів, викликати подразнення слизових оболонок, є токсичним для серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, нирок.

Пропіленгліколь, етиленгліколь: міститься в лосьйонах, кремах, декоративній косметиці рідкої консистенції. Великі дози цих речовин можуть бути небезпечні (якщо дані складові вказані одними з перших в складі косметичного засобу).

Тімеросал: ця речовина містить ртуть, постійне використання косметики, що містить такий компонент, може призвести до алергії, неврологічних порушень, сприяти накопиченню токсинів в організмі. Найчастіше даний компонент зустрічається в туші для очей.

Триетиламін: дана речовина є дуже їдким синтетичним емульгатором. У чистому вигляді пахне рибою. Може викликати сльозоточивість очей і значне подразнення шкіри.

Бутиловий ефір: дана речовина може викликати сонливість і запаморочення. Часто використовується в лаках для нігтів, може стати причиною ламкості нігтів і сухості кутикули.

Фталати: можуть спровокувати сильний кашель, алергічні реакції та запаморочення.

Тальк: назва даної речовини знайоме всім і сам елемент здається абсолютно безпечним. Використовується в тінях для повік, рум'янах, сухих дезодоруючих засобах і в милі. Прихована загроза тальку – підвищує ризик виникнення ракових захворювань.

Свинець: дана речовина навіть у дуже невеликих концентраціях може стати причиною затримки розумового розвитку. Використовується у фарбі для волосся, помаді, входить до складу деяких зубних паст.

Катіоноактивний сурфактант: входить до складу кондиціонерах для волосся і ополіскувачів, може спричинити пересушення і ламкість волосся.

Солі алюмінію (цинку): дана речовина може блокувати роботу пор, порушуючи функцію сальних залоз і потовиділення. Входить до складу багатьох антиперспірантів і дезодорантів.

Лаурилсульфат натрію: дана речовина широко використовується у виробництві шампунів та іншої косметики. Особливо небезпечна для дітей, купуючи засоби гігієни для дитини, переконайтеся, що в них відсутній цей компонент.

Loading...