Настоянка женьшеню допоможе відновитися від стресу

Настоянка женьшеню допоможе відновитися від стресу

Цілющі властивості женьшеню досі вивчені не до кінця. Але тих, які відомі людині, достатньо, аби стосил заслужив почесне звання короля тонізуючих речовин.

Джерело: Відомості

Цілющі властивості женьшеню досі вивчені не до кінця. Але тих, які відомі людині, достатньо, аби стосил заслужив почесне звання короля тонізуючих речовин. На Сході здавна відома унікальна здатність кореня женьшеню продовжувати життя, а сучасні європейські лікарі сотнями трудяться в лабораторіях, прагнучи на його основі розробити еліксир життя.

Як правило, в медицині використовується коріння рослини, але дослідним шляхом доведено, що надземні частини женьшеню (листя, стебла, квітки і насіння) містять не менше корисних речовин, ніж корінь. Наприклад, настоянка з листя женьшеню ефективна при лікуванні цукрового діабету, гіпотрофії, синдромах хронічної втоми, допомагає організму відновитися після перенесеного стресу. А полісахариди, які містяться в листі стосила, мають протипухлинну дію й ефективні при лікуванні онкологічних процесів.

Цілющими властивостями рослина володіє завдяки різноманітності складних хімічних речовин, які містяться в її клітинах. Це полісахариди, ефірні олії, біологічно активні пептиди, поліацитилени, в кореневій частині присутні алкалоїди, пектильні і дубильні речовини, крохмаль, смоли, велика кількість мікро- і макроелементів.

Регулярний прийом препаратів на основі женьшеню допомагає уникнути багатьох захворювань із числа тих, які називають «від нервів».
Найбільше женьшень корисний в осінній період, а от навесні і влітку його стимулююча дія мінімальна. Також зазвичай не рекомендують приймати препарати на основі женьшеню в другій половині дня, а за наявності гострих інфекційних та запальних процесів, кровоточивості, підвищеній збудливості і під час вагітності слід зовсім від нього відмовитися.

Щоб женьшень забезпечив організму максимум користі, йому потрібні в помічники такі «будівельні матеріали» як білки, вітаміни, мікроелементи, тобто разом із прийомом женьшеню необхідно дотримуватись посиленого збалансованого харчування.
 

Loading...