Найчастіше школярі скаржаться на хвороби шлунка, органів дихання та зору

Найчастіше школярі скаржаться на хвороби шлунка, органів дихання та зору

Начальник управління охорони материнства, дитинства та санзабезпечення Мінохорони здоров’я України Альона Терещенко розповіла про найпоширеніші хвороби у школярів.

Джерело: Відомості

Начальник управління охорони материнства, дитинства та санзабезпечення Мінохорони здоров’я України Альона Терещенко розповіла про найпоширеніші хвороби у школярів. За її словами, найчастіше учні скаржаться на хвороби шлунка, органів дихання та зору, передають «Коментарі». Вона відмітила, що структура найпоширеніших захворювань, які зустрічаються у школярів всіх вікових категорій, не змінюється впродовж декількох років.

«На першому місці знаходяться захворювання органів травлення, що свідчить про збої в раціональному харчуванні. На другому місці — захворювання органів дихання, а на третьому — хвороби очей», — сказала Терещенко.

Також вона зазначила, що до найпоширеніших порушень здоров’я у дітей належать захворювання ендокринної системи та опорно-рухового апарату.

Між тим, за словами Терещенко, за останні п’ять років намітилося зниження кількості порушень зору та постави, а також сколіозу у дітей. У цьому навчальному році з 1000 оглянутих дітей у віці 6 років лише у 48 хлопців були виявлені порушення зору. На початку минулого навчального року кількість таких дітей була близько 50-ти. Що стосується сколіозу, то він був виявлений в 9,34 випадках на тисячу (для порівняння, в минулому році цей показник становив 9,56). Кількість же першокласників з порушенням постави трохи зросла: з 39 осіб на тисячу в 2010-2011 навчальних роках до майже 41 у нинішньому.

Loading...