Імунологи попереджають про спалах кору восени

Імунологи попереджають про спалах кору восени

Імунологи очікують спалаху кору протягом осінньо-зимового періоду 2012-2013 років.

Джерело: Відомості

Імунологи очікують спалаху кору протягом осінньо-зимового періоду 2012-2013 років. Про це повідомив головний дитячий імунолог Києва, доцент кафедри інфекційних хвороб дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти ім.П.Шупика Федір Лапій, пише dt.ua.

«Для кору характерна циклічність, тому ми вже спостерігаємо першу хвилю, яка переважно прокотилася по Західній Україні", — сказав імунолог.

За його словами, починаючи з січня цього року в Україні офіційно зареєстровано 12 тисяч випадків кору, що значно більше порівняно з показниками минулого року, і ці показники повільно ростуть.

За словами Лапія, у зв'язку з великою кількістю охочих зробити щеплення проти кору наразі в столиці виникають перебої з постачаннями вакцини, але вже найближчим часом це питання буде врегульовано.

Також головний дитячий імунолог Києва зазначив, що, як завжди, в осінньо-зимовий період очікують більшання кількості випадків захворювання на грип, пік якого припаде на січень-лютий 2013 року. При цьому фахівець порекомендував відмовитися від фармацевтичних препаратів для підтримки імунної системи, натомість вживати вітаміни і робити вакцинацію.

І ще імунолог відзначив, що батькам потрібно бути готовими до того, що, йдучи в дитячий колектив, дитина може хворіти. При цьому він зазначив, що, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, є нормою, якщо дитина хворіє до 10-12 разів на рік. 

Loading...