Оливкова олія сприятливо впливає на кісткову тканину

Оливкова олія сприятливо впливає на кісткову тканину

Раціон з високим вмістом оливкової олії допоможе зберегти кісткову тканину здоровою, стверджують іспанські дослідники з госпіталю Труета в Жироні.

Джерело: Відомості

Раціон із високим вмістом оливкової олії допоможе зберегти кісткову тканину здоровою, стверджують іспанські дослідники з госпіталю Труета в Жироні.

Протягом двох років вчені вели спостереження за 127 добровольцями у віці 55-80 років. Їх в довільному порядку розділили на три групи. Одна група сиділа на Середземноморської дієти і горіхах, друга - на дієті з оливковою олією, а третя стала прихильниками раціону зі зниженим вмістом жиру.

На початку і в кінці експерименту у добровольців зміряли показники остеокальцину, глюкози, загального холестерину, холестерину ЛПВЩ і тригліцеридів. Їх біохімічні показники лягли в основу дослідження.

В результаті фахівці з'ясували, що кращі показники стану кісткової тканини були зафіксовані в групі, яка дотримувалася дієти з високим вмістом оливкової олії. Ще раз вдалося довести користь для здоров'я від вживання цього продукту, підкреслили дослідники.

Loading...