Дитяче хропіння спричиняє порушення в поведінці

Дитяче хропіння спричиняє порушення в поведінці

Постійне і гучне хропіння у маленьких дітей спричиняє проблеми поведінки у дошкільному та молодшому шкільному віці.

Джерело: Відомості

Постійне і гучне хропіння у маленьких дітей пов'язане з проблемами поведінки у дошкільному та молодшому шкільному віці. Про це свідчать дані вчених зі США, опубліковані в журналі Pediatrics. Як зазначають медики, ці поведінкові порушення включають у себе гіперактивність, депресію і неуважність.

Вчені та лікарі спостерігали за 250 маленькими пацієнтами, опитавши їхніх матерів щодо характеру сну і особливостей поведінки дітей. У результаті вони встановили, що ті малята, хто голосно хропів як мінімум двічі на тиждень у віці двох і трьох років, мали більше поведінкових проблем, ніж діти, які не страждали хропінням або іноді хропли лише у віці двох або трьох років, але не два роки поспіль.

«Прогалини в діагностиці або тактика „почекаємо і побачимо“ може погіршити поведінкові проблеми у дошкільному віці», — говорить керівник дослідження доктор Бібе. За його словами, хропіння може свідчити про реальні проблеми з диханням вночі, що піддається лікуванню. «Я раджу батькам повідомити вашому педіатру про гучне хропіння, особливо, якщо це трапляється часто і тривалий час», — каже лікар. 

Loading...