Комар після укусу може лишати під шкірою черв’яків

Комар після укусу може лишати під шкірою черв’яків

Рухомі пухлини на тілі - аж такими можуть бути наслідки невинних комариних укусів. В Україні почастішали випадки колись суто екзотичної хвороби, коли звичайні комарі заражають людину гельмінтами.

Джерело: Відомості

Рухомі пухлини на тілі - аж такими можуть бути наслідки невинних комариних укусів. В Україні почастішали випадки колись суто екзотичної хвороби, коли звичайні комарі заражають людину гельмінтами. Мова йде про дірофілярії, які зазвичай притаманні собакам.  

Комар, який спочатку вкусив собаку, а потім і людини, може перенести небезпечну інфекцію. В цьому році в Україну за допомогою лікарів звернулися вже 14 інфікованих.

"За словами медиків пухлина може з'явитися і через місяць, і через два роки після укусу комара. Крім того вона може мігрувати.

Рухливі пухлини можуть червоніти, пекти і свербіти. Паразит може зрости до 30-ти сантиметрів і перелізти під шкірою в будь-яке місце на тілі. Прямої загрози життю дірофілярій не несе, але може сильно попсувати здоров'я. Черв'як провокує ниркові, серцеві та печінкові ускладнення.

Лікарі радять для профілактики не нехтувати спецзасобами на вулиці і москітними сітками вдома, але якщо все-таки не пощастило і комар, крім червоних цяток, залишив ще й паразита на шкірі - косметика вже не допоможе. Врятує тільки скальпель - дирофілярії видаляються хірургічним шляхом.

Loading...