Восени в Україні очікують підвищення захворюваності на кір

Восени в Україні очікують підвищення захворюваності на кір

За оперативними та статистичними даними, з початку поточного року станом на 7 серпня в Україні зареєстровано 11 781 випадок захворювання на кір.

Джерело: Відомості

За оперативними та статистичними даними, з початку поточного року станом на 7 серпня в Україні зареєстровано 11 781 випадок захворювання на кір, повідомили у прес-службі МОЗ.

За минулу добу зареєстровано 11 випадків підозри захворювання на кір, найбільша кількість - у західних регіонах, а саме: Закарпатська область – 4; Волинська область – 3; Львівська область – 2; Рівненська область – 1; Чернівецька область – 1. Питання перебуває на контролі Держсанепідслужби України.

За даними експертів, восени очікується підвищення рівня захворюваності на кір у східних регіонах України. Найкращим захистом від кору є  планова вакцинація.

"Збудником кору є керована інфекція, тобто вона контролюється через проведення вакцинації. Від кору вакцинують у рік та в шість років, потім ревакцинують у 12-16 років, після чого імунітет зберігається ще 12-15 років. Дуже часто у групі ризику перебувають люди 28-30 років, адже саме у них активність імунітету надзвичайно знизилася. Захворювання на кір пов’язане не стільки з послабленням імунітету, скільки з відсутністю імунізації", – зазначив головний імунолог Києва Олег Назар.

Loading...