Сауна прискорює обмін речовин і знімає стрес

Сауна прискорює обмін речовин і знімає стрес

Сауна і лазня - це парилки з сухою (сауна) і вологою (лазня) парою, яка утворюється від того, що на розжарені камені виливають воду або настої трав.

Джерело: Відомості

Сауна і лазня - це парилки з сухою (сауна) і вологою (лазня) парою, яка утворюється від того, що на розжарені камені виливають воду або настої трав. Сауна корисна практично всім, головне - правильно нею користуватися. При відвідуванні сауни тренується серцево-судинна система, активізується потік крові. Завдяки прискоренню метаболізму згоряють зайві жири і виводиться «поганий» холестерин.

Сердечникам сауна не протипоказана, але температура в парилці має бути нижчою, ніж звичайна. Баня корисна людям як з підвищеним, так і зі зниженим тиском: під дією пари з води і трав'яних настоїв тиск приходить у норму, кров активніше поглинає кисень і доставляє його в клітини.

Пар сауни має стимулюючий вплив на м'язи і шкіру, посилюючи в них обмінні процеси й виводячи токсини. Це особливо добре після фізичного навантаження, тренувань і змагань. Також сауна заспокоює і лікує нерви. Зміна температур підвищує настрій, піднімає емоційний тонус, знімає стрес і усуває ознаки депресії. Баня зміцнює кістки і суглоби, вони довше зберігають свою рухливість.

Сауну дуже активно використовують у косметології і при схудненні. Під впливом пари посилюється виділення поту і виведення шлаків.
У сауні чудово працюють маски і косметичні засоби, так як пори розширюються, відбувається їх очищення, засоби глибше проникають у шкіру. Корисно в сауні дихати аромаоліями: вони допоможуть зняти напругу, підвищують тонус. Олія сосни допоможе при проблемах зі шкірою, лимон - підвищить настрій, ялиця вилікує бронхи.

Дуже корисні для тіла віники - це і масаж, і профілактика целюліту, артритів, радикулітів та ревматизму. Березові віники допомагають курцям: вони розширюють бронхи і виводять із них мокротиння.
 

Loading...