Морська капуста наситить організм вітамінами і залізом

Морська капуста наситить організм вітамінами і залізом

Дари моря - смачні і корисні продукти, що урізноманітнюють раціон. Морська капуста - це найвідоміший і знайомий із дитинства продукт.

Джерело: Відомості

Дари моря - смачні і корисні продукти, що урізноманітнюють раціон. Морська капуста - це найвідоміший і знайомий із дитинства продукт. У морських водоростях багато вітамінів - 11 із 13 можливих: вітаміни групи В, група жиророзчинних А, D і Е. Ламінарія росте у морській солоній воді, тже, вбирає в себе корисні мінерали моря - натрій, хлор та магній, багато калію і кальцію. Але особливо багата ламінарія йодом.

Це дієтичний продукт, на перетравлення якого витрачається більше калорій, ніж у ньому міститься: морська капуста без приправ і соусів на сто грамів продукту має всього 6 ккал. Крім того, морська капуста за рахунок своєї властивості розбухати і притягувати до себе воду, дає відмінний проносний і очищаючий ефект. Тому дієта з морською капустою добре допомагає скидати зайві кілограми.

Крім вітамінів і мінералів, ламінарія містить необхідні організму ненасичені жирні кислоти, завдяки яким вона ефективно бореться з тромбоутворенням і атеросклеротичними відкладеннями в стінках судин. Також цьому сприяє підвищена концентрація вітаміну С, якого в ламінарії більше, ніж у лимонах і апельсинах. А заліза в морській капусті значно більше, ніж у будь-якій наземній рослині, тому вона дуже корисна при анемії і недокрів’ї.

У морській капусті багато корисних амінокислот, що особливо важливо для тих, хто не споживає м'ясної їжі. Вона поповнює запас для побудови білків тіла. Особливо корисна ламінарія в похилому віці, коли обмінні процеси уповільнені і поживних речовин не вистачає.
 

Loading...