Бюветна вода брудніша, ніж вода з-під крану

Бюветна вода брудніша, ніж вода з-під крану

Бюветна вода, або вода зі свердловини є ще більше небезпечною для здоров’я людини, ніж трубопровідна вода, оскільки вона не проходить ніякого очищення.

Джерело: Відомості

Бюветна вода, або вода зі свердловини є ще більше небезпечною для здоров’я людини, ніж трубопровідна вода, оскільки вона не проходить ніякого очищення. Про це заявив старший науковий співробітник відділу екології водойм Інституту гідробіології НАНУ Юрій Плігін, передає УНН.

«Бювет — це не панацея чистої води. Я, наприклад п’ю воду з-під крану, лише кип’ячену. Вода із бюветів і артезіанської свердловини нічим не обробляється, труби, якими вона тече, обростають бактеріями та водоростями», — пояснив експерт.

Фахівець також додав, що вже найближчим часом водопровідну воду будуть очищати не хлором, а так званим гіпохлоритом, що ще зменшить її шкідливість.

Ще одним варіантом обробляння питної води є озонування. Озон, за словами фахівця, вбиває усі мікроби і мікроорганізми. Проте, за умов впровадження нових методів очищення води, живильна рідина значно подорожчає через великі витрати на електроенергію. 

Loading...