Йогурт стане джерелом кальцію і білка для тих, хто не сприймає молоко

Йогурт стане джерелом кальцію і білка для тих, хто не сприймає молоко

Живий йогурт дуже корисний при курсах антибіотиків для підтримки власної та придушення патогенної мікрофлори.

Джерело: Відомості

Живий йогурт дуже корисний при курсах антибіотиків для підтримки власної та придушення патогенної мікрофлори. Йогурт може стати цінним джерелом кальцію і білка для тих, хто не переносить молоко через лактозну недостатність - у процесі ферментації лактоза (молочний цукор) розщеплюється і не викликає здуття й діареї. Крім того, йогурт на відміну від молока не є алергеном.

Йогурт при постійному вживанні знижує ризик раку товстої кишки, нормалізує мікрофлору і бореться з запорами. Завдяки нормалізації мікрофлори йогурти опосередковано впливають на зміцнення імунітету людини.

Для заправки салатів підійде молочний йогурт із середнім відсотком жирності, без добавок. Для дітей краще вибирати вершкові і фруктові йогурти, вони смачніші і мають яскраве привабливе забарвлення. Для тих, хто хоче схуднути, рекомендовані маложирні йогурти без добавок із середньою кількістю білка.

Якщо людина відновлюється після хвороби або операції, особливо на кишечнику, будуть корисні йогурти без добавок і цукру, але високої жирності й з великим відсотком білка - вони ситні й швидко відновлять сили. Питні йогурти за складом і властивостями не відрізняються від звичайних - просто вони більш рідкі за рахунок розбавлення водою, ними зручно втамувати спрагу і перекусити в дорозі або на роботі.

Loading...