Понад 23 тисячі українців мають хворобу Паркінсона

Понад 23 тисячі українців мають хворобу Паркінсона

Згідно з офіційною статистикою МОЗ, станом 01 січня 2012 року в Україні зареєстровано 23 076 хворих на хворобу Паркінсона, що становить 61,4 на 100 тисяч населення.

Джерело: Відомості

Згідно з офіційною статистикою МОЗ, станом 01 січня 2012 року в Україні зареєстровано 23 076 хворих на хворобу Паркінсона, що становить 61,4 на 100 тисяч населення. Кожного року від 2300 до 2500 хворих вперше захворюють на цю недугу.

Для лікування хворих на хворобу Паркінсона в Україні є всі групи лікарських препаратів, запевняють у Міністерстві охорони здоров'я. Серед цих препаратів є препарати вітчизняного виробництва за доступною ціною. Частина хворих можуть одержувати такі препарати безкоштовно за рецептом згідно з постановою КМУ від 17.08. 1998 року № 1303.

Одним із препаратів є лікарський засіб «Циклодол», що належить до групи антихолінергічних препаратів, і згідно з сучасними рекомендаціями може бути застосований в окремих дуже рідкісних випадках, що обумовлено великим спектром побічних дій даного лікарського засобу, а також звиканням до нього. «Циклодол» призначали хворим в Україні 10-20 років тому для лікування хвороби Паркінсона, у зв’язку з тим, що були відсутні інші лікарські засоби. Сьогодні в Україні незначний відсоток хворих продовжує приймати цей препарат. У більшості випадків хворих перевели з прийому «Циклодолу» на більш ефективні та безпечні лікарські засоби.

Правильну схему лікування може призначити невролог за місцем проживання. Також варто звернутися до центрів із лікування хворих на хворобу Паркінсона. Такі центри сьогодні працюють у Києві (Інститут геронтології НАМН України, відділення екстрапірамідної патології), Вінниці, Львові, Харкові, Полтаві, Черкасах, Одесі, Ужгороді, Луганську, Хмельницькому, Сумах, Дніпропетровську, Донецьку, Маріуполі, Запоріжжі, Чернівцях та інші.

Водночас для забезпечення потреби хворих саме у «Циклодолі», за інформацією ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ», 60 тисяч упаковок препарату надійшли до дистриб’юторської мережі (ТОВ «БаДМ», СП «Оптима Фарм, ЛТД», ПрАТ «Альба Україна»).

Loading...