В Африці з’явився новий небезпечний різновид СНІДу

В Африці виявлено новий різновид СНІДу, який не реагує на лікування. Новий вірус навіть не реагує на ліки, що уповільнюють розвиток хвороби і продовжують життя ВІЛ-інфікованим.

Джерело: Відомості

В Африці виявлено новий різновид СНІДу, який не реагує на лікування. Новий вірус навіть не реагує на ліки, що уповільнюють розвиток хвороби і продовжують життя ВІЛ-інфікованим, передає ТСН.

Зазначимо, за останні десять років в Тропічній Африці значно зріс відсоток ВІЛ-інфікованих з вірусом, який не реагує на терапію, констатують фахівці ВООЗ з Університетського коледжу Лондона. Фахівці заявили, що несприйнятливість може розвиватися, якщо людина не притримується режиму лікування, а лікар вчасно це не відстежив, перевівши пацієнта на новий препарат.

Високі темпи зростання резистентного вірусу відзначаються в Східній Африці (29% в рік). У Південній Африці — 14% в рік. А в Латинській Америці, Західній і Центральній Африці поки все без змін.

Науковці Сільвія Бертанольо та Равіндра Гупта вважають, що дана тенденція негативно позначається на зусиллях, які докладають організації, що борються з ВІЛ.

Більше того, аналогічна проблема може стати актуальною і для розвинених країн найближчим часом. Наприклад, не виключено, що в Британії і США показник резистентності сягне 10%.

На даний момент в арсеналі медиків антиретровірусна терапія. Вона гальмує розвиток інфекції та запобігає розвитку СНІДу, продовжуючи життя інфікованим і знижуючи ймовірність зараження оточуючих.

Проте вірус здатний мутувати в тілі, звикаючи до ліків. Будь-яка з сучасних схем лікування, кінець кінцем, вимагає зміни, зазначають науковці.

Loading...