Кукурудза ефективна при проблемах із травленням

Кукурудза ефективна при проблемах із травленням

Кукурудза - безцінний злак, адже в ньому корисно все – зернята, волокна, листя, стебло.

Джерело: Відомості

Кукурудза - безцінний злак, адже в ньому корисно все – зернята, волокна, листя, стебло. У кукурудзяних зернах містяться практично всі вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9), а також А, Е, К, D і С і мінерали: магній, калій, фосфор, цинк, залізо, селен та інші.

Завдяки вітамінам групи В кукурудза сприяє зміцненню нервової системи і є відмінною профілактикою депресії та безсоння. Наявність вітаміну К благотворно впливає на роботу серцево-судинної системи, вітамін D зміцнює кістки і зуби, природний антиоксидант Е незамінний для шкіри і волосся, С - зміцнює імунітет, а унікальний за складом комплекс мінералів активізує обмін речовин і покращує склад крові.

Звичайна кукурудзяна каша завдяки великому вмісту клітковини ефективна при проблемах травлення, запорах і геморої, є відмінною профілактикою розвитку раку товстої кишки. Через високий вміст фолієвої кислоти страви з кукурудзи незамінні для вагітних і жінок, які годують груддю. А жовтий колір зерен свідчить про високий вміст каротину, необхідного для гарного зору і шкіри.

Широко відомі корисні властивості кукурудзяної олії. Її рекомендують застосовувати для профілактики цукрового діабету, атеросклерозу та ожиріння. А дієтологи радять застосовувати кукурудзяну олію при багатьох, оскільки цей злак має здатність знижувати апетит, виводити надлишки шкідливого холестерину і знешкоджує негативну дію на організм смажених і жирних страв.

Особливо корисними вважаються волокна кукурудзи, які ще називають кукурудзяними рильцями. В медицині їх використовують при різних захворюваннях печінки, а також як сечогінний і жовчогінний засіб. Настій кукурудзяних рилець ефективний при холециститі, жовчнокам'яній і сечокам'яній хворобах, запальних захворюваннях сечостатевих шляхів, простатиті.

Також серед корисних властивостей кукурудзяних волокон відзначають їх здатність знешкоджувати токсини, нормалізувати обмін речовин в організмі, сприяти згортанню крові і заспокійливо впливати на нервову систему. У фітотерапії відвар кукурудзяних рилець рекомендують пити при болях у суглобах.
Та не варто забувати, що навіть найкорисніший продукт має деякі протипоказання. Щодо кукурудзи, то проявити обережність слід тим, у кого є схильність до тромбозів, підвищене згортання крові і тромбофлебіт. Протипоказана вона і при загостреннях виразкової хвороби та захворюваннях дванадцятипалої кишки, а також людям із низькою масою тіла і тим, у кого поганий апетит.
 

Loading...