Огірковий сік регулює баланс калію і натрію в організмі

Огірковий сік регулює баланс калію і натрію в організмі

Огірок в основному складається з води - її приблизно 93-94%. Однак це не проста вода, а структурована рідина, що поліпшує метаболізм в організмі.

Джерело: Відомості

Огірок в основному складається з води - її приблизно 93-94%. Однак це не проста вода, а структурована рідина, що поліпшує метаболізм в організмі. Завдяки «правильній» воді відбувається нормалізація багатьох обмінних процесів організму, підтримка оптимального водного балансу й виведення токсинів. Аби поліпшити травлення й підвищили життєвий тонус, застосовувати огірок і сік із нього потрібно правильно.

Крім води, в огірку є багато корисного й смачного. Він багатий вітамінами груп РР і В, є у ньому аскорбінка, ретинол і токоферол. Ще в зеленому плоді багато ефірних олій, які надають смачного запаху, і тартронової кислоти – вона гальмує переробку вуглеводів і відкладення жирів.

В огірочках багато мінералів: сірка і йод, кремній і фосфор, залізо, кальцій і магній, хлор і калій. При витисканні соку майже всі мінеральні речовини зберігаються, тому огірковий сік - це дієтичний і лікарський засіб, доступний кожному.

Огірковий сік дуже корисно пити нерозбавленим або у поєднанні з іншими соками, кисломолочними продуктами чи трав’яними чаями. Якщо є проблеми з травленням або серцем, стрибає  тиск, найімовірніше є й порушення в балансі іонів - калію й натрію. Огірковий сік насичує організм калієм, одночасно виводячи зайвий натрій завдяки легкому сечогінному ефекту.

Буде корисним сік і при ішемічній хворобі серця, він поліпшує кровообіг у мозку, заспокоює нерви. При хворобах серця й нирок часто виникають набряки - упоратися з ними м'яко й ефективно допоможе сік огірка, якщо пити його по півсклянки двічі на добу.

Якщо міокард має тенденції до слабких скорочень, огірковий сік підвищить тонус м'яза, якщо приймати його по третині склянки тричі в день.

Сік із гірких огірків корисний при кольках і хворобах печінки, його приймають зазвичай по півсклянки вранці і ввечері. Поєднання соку з ложкою меду призначається як засіб відновлення системи травлення після загострення гастритів або виразкової хвороби, особливо при підвищеній кислотності шлункового соку. Усунути печію також допоможе сік огірка разом із морквяним і буряковим) соком: вони знижують кислотність, налагоджують моторику й перешкоджають потраплянню кислоти в стравохід. Соки п'ють, чергуючи їх, по 30 мл тричі в день до їжі.

Loading...