Оптимальну кількість води для організму можна визначити за кольором сечі

Оптимальну кількість води для організму можна визначити за кольором сечі

Головний дієтолог МОЗ Олег Швець розповів, що а кольором сечі можна визначити, чи вживає людина необхідну для її організму кількість рідини.

Джерело: Відомості

Головний дієтолог МОЗ Олег Швець розповів, що а кольором сечі можна визначити, чи вживає людина необхідну для її організму кількість рідини. Про це пише УНН.

«Деякі експерти вважають, що варто вживати 2-3 літри води, проте я рекомендую ставитися до цього індивідуально. Я порекомендував би орієнтуватися по кольору сечі. Якщо вона темного кольору, то людина вживає недостатню кількість рідини», — сказав Швець. За словами дієтолога, у спеку найкорисніше вживати звичайну воду. На другому місці стоїть кава і чай, а на третьому все інше. Солодкі напої взагалі небажано вживати.

Швець також розповів, що під час літньої спеки варто пити багато води, але не мінеральної. «Безумовно, витрати води організмом у спеку набагато збільшуються, тому її варто споживати вдвічі більше. Потрібно вживати найбільш здорові напої, такі як звичайна вода, кава, чай, сік. Не бажано вживати солодкі напої, тому що там багато цукру, який не є найкращим харчовим інгредієнтом», – розповів Швець.

У харчуванні, за словами експерта, теж слід дотримуватися здорових стереотипів.

Loading...