Медики вкотре попереджають про небезпечність шльопанців

Медики вкотре попереджають про небезпечність шльопанців

Шльопанці здатні стати однією з причин болю і травм ніг, якщо їх носити протягом тривалого часу: на прогулянках по бетонному покриттю, асфальту, а також під час занять спортом.

Джерело: Відомості

Шльопанці здатні стати однією з причин болю і травм ніг, якщо їх носити протягом тривалого часу: на прогулянках по бетонному покриттю, асфальту, а також під час занять спортом. Адже шльопанці не можуть забезпечити підтримку склепіння стопи і не покривають добре ногу. З цієї причини ортопеди Синайської медичної школи Нью-Йорка (США) носити це взуття постійно не рекомендують.

Коли людина носить в'єтнамки, вона автоматично стискає пальці ніг, аби утримати взуття на місці. Це призводить до здавлення певної групи м'язів і стає однією з причин напруги в зоні кісточок, стегон, ніг і спини. 

Відсутність у шльопанцях амортизації також може стати причиною болю стоп, стегон, гомілки і спини. Серед травм в основному спостерігаються перелом пальців та зламані нігті, порізи і різні захворювання інфекційного характеру. Також тим, хто регулярно ходить у шльопанцях, рекомендується ноги мазати сонцезахисними кремами.

Тим же, хто свого життя не уявляє без шльопанців, рекомендація ортопедів така: по-перше — взуття слід купувати тільки зі шкіри високої якості, це допоможе уникнути подразнень і натирань. Перед покупкою необхідно спробувати зігнути акуратно шльопанець. Він складатися навпіл просто не повинен.

По-друге — ступні з країв шльопанців не повинні звисати. Рекомендується також щороку купувати нову пару шльопанців. 

Loading...