Боязкі чоловіки живуть менше

Боязкі чоловіки живуть менше

Такі риси характеру як сором’язливість і боязкість скорочують тривалість життя чоловіків і є причинами серцево-судинних захворювань. При цьому харчування, куріння або зайва вага на це не впливають.

Джерело: Відомості

Такі риси характеру як сором'язливість і боязкість скорочують тривалість життя чоловіків і є причинами серцево-судинних захворювань. При цьому харчування, куріння або зайва вага на це не впливають.

До такого висновку прийшли вчені з американського університету Нортвестерн. Правда, об'єктами вивчення були виключно чоловіки.

Вчені виявили, що боязкі та сором'язливі чоловіки в два рази більше схильні до інфарктів й інсультів, аніж їх жваві і розкуті однолітки. При цьому особливості харчування, куріння або зайва вага не мають помітного впливу на цей феномен.

- Все говорить про те, що боязким людям слід терміново міняти свій спосіб життя: більше ходити в гості, частіше відвідувати театри, кафе, ресторани і танцювальні зали, - заявив один з представників наукового колективу.

Правда, вчені не можуть поки пояснити, чому соціально більш активні люди менше хворіють небезпечними серцево-судинними захворюваннями.

Loading...