Як вберегти нервові клітини

Перевантажуючи свою нервову систему надміру, ми ризикуємо нажити ряд серйозних проблем зі здоров’ям. Регенерація нервових волокон відбувається вкрай повільно, тому цьому процесу потрібно всіляко сприяти.

Джерело: Відомості

Перевантажуючи свою нервову систему надміру, ми ризикуємо нажити ряд серйозних проблем зі здоров'ям. Регенерація нервових волокон відбувається вкрай повільно, тому цьому процесу потрібно всіляко сприяти.

Є низка факторів, що діють на нервову систему вкрай несприятливо: різного роду забиття голови і спини, інфекційні захворювання, перенесені на ногах, коли вегетативна нервова система працює на межі. У таких випадках необхідно зняти зайве навантаження на нервову систему. Постільний режим і спокійний, глибокий сон - найкращі засоби.

Щоб мати здорові, міцні нерви, потрібно допомогти своєму організму:

1. Харчуванням.

Достатньо простої, але різноманітної їжі: хліб грубого помолу, крупи, бобові, гриби, риба, м'ясо, субпродукти (печінка, серце, нирки). Вони багаті на вітамін В і нікотиновукислоту, які особливо необхідні для правильної роботи нейронів.

2. Спокійним, глибоким сном.

І спати потрібно не 8 годин, а стільки, скільки вимагає ваш організм. Одному достатньо і шести, а іншому - не менше 9-ти, щоб відновити сили. Достатній сон підвищує стійкість до стресу на 60%.

3. Прогулянками.

Варто тривалий час проводити на свіжому повітрі. Адже мозку кисню потрібно більше, ніж іншим органам і тканинам.

 4. Приймайте водні процедури будь-якого виду.

 5. Чергуйте види діяльності.

Перемикаючись із розумової праці на фізичну і назад, ви даєте відпочинок різним групам нейронів мозку. До того ж фізична праця збільшує число скорочень серцевих м'язів, прискорює дихання, а це в свою чергу збільшує приплив крові, а значить і живлення мозку.

 6. Подбайте про отримання морального задоволення.

Займайтеся тим, що приносить вам радість, - улюблене хобі, зустрічі з друзями або домашні справи.

 7. Звукотерапія.

Прослуховування певних мелодій діє дуже позитивно. Існують і спеціальні записи звуків морського прибою, співу птахів, шумів лісу,  які діють на людину заспокійливо, знімають стресовий стан.

Loading...