Виноград лікує серце і очищує кров

Виноград лікує серце і очищує кров

Ампелотерапія - метод лікування виноградом. Ягоди насичені глюкозою, що практично повністю засвоюється організмом.

Джерело: Відомості

Ампелотерапія - метод лікування виноградом. Ягоди насичені глюкозою, що практично повністю засвоюється організмом. Сік винограду схожий властивостями на мінеральні лужні води, але солей заліза й калію в ньому значно більше, що благотворно впливає на кровообіг.

Ампелотерапія корисна при захворюваннях дихальних шляхів (астма, пневмонія, бронхіт), недокрів'ї, серцевих недугах. Виноград поліпшує формулу крові, зміцнює нерви й підвищує імунний захист, допомагає протистояти різним інфекціям.

Ягоди винного винограду містять багато необхідних організму людини органічних кислот, солей кальцію, калію, натрію, алюмінію, вітаміни групи В, С, пектинові речовини, провітамін А (каротин), а також фітонциди й ферменти. У винограді міститься заліза в 2,5 разу більше, ніж у яблуках. У його складі є корисний для шкіри, нігтів і волосся біотин, а сік багатий поліфенолами й антоціанами, відомими своїми антиоксидантними властивостями.
Виноград темних сортів містить чимало дезінфікуючих і протизапальних татинів (ним можна полоскати горло при ангіні).

Застосування винограду в лікувальних цілях нормалізує артеріальний тиск і поліпшує роботу серця, знімає набряки, покращує апетит, налагоджує сон. Виноград як ліки рекомендуються вживати 2-3 рази в день за півгодини до їжі. Лікування починають із малих доз (300 грамів на добу) і поступово доводять до 3 кг.
Зверніть увагу, що ампелотерапія має свої протипоказання: не можна застосовувати при гіпертонії, ожирінні, виразці шлунка, діабеті, недугах печінки й нирок.
 

Loading...