Прості правила профілактики варикозу

Прості правила профілактики варикозу

При початкових проявах варикозу дотримання досить простих правил дозволить сповільнити, а в деяких випадках і уникнути подальшого розвитку варикозного розширення вен.

Джерело: Відомості

При початкових проявах варикозу дотримання досить простих правил дозволить сповільнити, а в деяких випадках і уникнути подальшого розвитку варикозного розширення вен. Не захоплюйтеся гарячими ваннами, сауною, тривалим перебуванням на сонці. Все перераховане знижує венозний тонус, веде до застою крові в нижніх кінцівках.

Не носіть одягу, що обтягує, панчіх і шкарпеток із тугими резинками, тому що це призводить до здавлювання вен. Надлишкова маса тіла й заняття спортом, пов'язані з великим статичним навантаженням на ноги (теніс, важка атлетика, бодібілдинг) збільшують венозний тиск. Уникайте взуття на високих каблуках (вище 4-5 см). Не сидіть, закинувши ногу на ногу: при закиданні одного коліна на інше створюється перешкода на шляху кровотоку.

Якщо відчуваєте важкість у ногах після робочого дня, під час сну й відпочинку ноги варто тримати в піднятому стані. Якщо ваша робота супроводжується довгим сидінням за столом або ви довго стоїте, то варто частіше міняти положення ніг, крокувати на місці, обертати стопи.

Після душу або ванни ноги сполосніть холодною водою. Існують види спорту, які корисні при цьому захворюванні, насамперед це плавання, ходьба, прогулянки на велосипеді, лижах.
Досить важливе значення для профілактики мають бинтування ніг або носіння спеціального компресійного трикотажу.
 

Loading...