Молоко псує кишечник

Молоко псує кишечник

Причиною зростання числа кишкових захворювань у світі може бути захоплення молочною дієтою та іншою жирною їжею, вважають експерти.

Джерело: Відомості

Причиною зростання числа кишкових захворювань у світі може бути захоплення молочною дієтою та іншою жирною їжею, вважають експерти. Люди активно налягають на молоко, наповнюючи кишечник цілою армією «поганих» бактерій.

Американські дослідники з Університету Чикаго вважають, що величезна кількість жирів, що поглинається кожен день людиною, дозволяє хвороботворним бактеріям насичуватися нашим організмом. Зміною цього балансу бактерій можна б полегшити симптоми мільйонів людей, які є жертвами запальних захворювань кишечника. У Великобританії від цих хвороб страждає одна людина з кожних 350.

Такі недуги як хвороба Крона, виразковий коліт можуть бути викликані великою кількістю молока і молочних продуктів. Вчені виясили, що через нього кишечник наповнюється жовчем. Це негативно впливає на кількість бактерій. Приміром, бактерії Bilophila wadsworthia, які звичайно вкрай рідко мешкають у травному тракті мишей, на яких проводився експеримент, під впливом молочної дієти так сильно розмножилися, що стали займати 6% всієї популяції.

Молоко є частиною так званої західної дієти. Можливо, саме це пояснює, чому її прихильники значно частіше стикаються із запальними захворюваннями кишечника.

Loading...