УЄФА: В Україні та Польщі медичне обслуговування на високому рівні

Послуги невідкладної медичної допомоги футболістам і вболівальникам на чемпіонаті Європи-2012 в Польщі та Україні відповідають необхідним стандартам УЄФА.

Джерело: Відомості

Послуги невідкладної медичної допомоги футболістам і вболівальникам на чемпіонаті Європи-2012 в Польщі та Україні відповідають необхідним стандартам УЄФА. Про це заявив голова Медичного Комітету УЄФА Мішель Д’Хооге, повідомляє Інфоцентр «Україна-2012».

«Для нас дуже важливо, щоб матчі Євро-2012 проходили відповідно до існуючих стандартів і відповідали вимогам команд, гравців і вболівальників. Організатори чемпіонату у Польщі та Україні зуміли нас переконати в тому, що послуги першої медичної допомоги надаються на матчах на відповідному для сучасних стадіонів рівні», — сказав він.

Повідомляється, що представники УЄФА в самий розпал Євро-2012 відвідали з перевіркою місцеві стадіони. Ці спостереження є заключним етапом перевірки роботи місцевих медичних служб, лікарів на стадіонах і Медичного комітету УЄФА за останні кілька років. Вони необхідні, щоб переконатися в здатності організаторів вирішувати проблеми безпеки під час проведення матчів Євро.

Вимоги УЄФА дотримані на всіх стадіонах чемпіонату Європи. Свідченням цьому є наявність дефібриляторів, кисневих масок, носилок та інших рятувальних засобів для потерпілих. Необхідні стандарти будуть застосовуватися на всіх матчах під егідою УЄФА з початку сезону 2012/13. Це послужить кульмінацією роботи Медичного Комітету УЄФА над питаннями про здоров’я гравців.

«Перевірки показали, що стадіони відповідають вимогам для надання медичних послуг на найвищому рівні, а це дуже приємно. Послуги плануються і здійснюються відповідно до вимог, що потрібні для такої великої і значимої події. Звичайно, ніхто не хоче виникнення інцидентів, але на футбольних аренах гравцям і вболівальникам іноді доводиться звертатися по медичну допомогу. Наша мета полягає в забезпеченні цієї допомоги на високому рівні. Польща і Україна до цього готові», — заявив професор Стюарт Хілліс, медичний офіцер УЄФА на Євро-2012 в Польщі.

Loading...