Трихвилинна зарядка допоможе впоратись із діабетом

Всього три хвилини фізичних вправ на тиждень - допоможуть запобігти розвитку діабету другого типу.За словами науковців, найкраще для цього крутити педалі на велотренажері.

Джерело: Відомості

Всього три хвилини фізичних вправ на тиждень - допоможуть запобігти розвитку діабету другого типу. За словами науковців, найкраще для цього крутити педалі на велотренажері.

Так вважають вчені з Університету Бата у Великобританії.

Достатньо покрутити педалі на тренажері три рази на тиждень по одній хвилині, щоб не тільки запобігти, але і пролікувати діабет другого типу. Вчені провели через цей смішний за рівнем навантажень режим групу хворих на діабет 2 типу, а через шість тижнів відзначили 28-відсоткове поліпшення функціонування інсуліну у всіх пацієнтів.

Наука і раніше відзначала величезне позитивне вплив фізичних навантажень на хворих діабетом. Існують спеціальні інтенсивні методики тренувань, які дозволяють істотно знизити або навіть зовсім відмовитися від використання інсуліну для ховрих. Автори цих методик підкреслюють, що для стійкого ефекту займатися потрібно довго та регулярно. 

Дослідники пояснюють високу результативність даного методу тим, що після вправ організму потрібно отримання цукру з крові. А у жертв діабету другого типу якраз надлишок цукру, тому короткі та інтенсивні навантаження впливають настільки позитивно.

Loading...