М’ясо кальмарів — дієтичний делікатес

М’ясо кальмарів — дієтичний делікатес

М’ясо кальмарів славиться не тільки м’яким смаком, а й корисними властивостями.

Джерело: Відомості

М’ясо кальмарів славиться не тільки м’яким смаком, а й корисними властивостями. Кальмар багатий білком, що прекрасно засвоюється організмом, тому його спокійно можуть їсти навіть діти. Також кальмарів рекомендують при дієтичному харчуванні.

У м’ясі кальмара дуже багато білка: на 100 грамів продукту припадає близько 16 г білка. Жирів і вуглеводів у кальмарах дуже мало, а от вітамінний склад багатий: всі вітаміни групи В4, С та Е. З мікроелементів особливо багато калію й фосфору, також є кальцій, натрій і магній. При цьому м'ясо кальмара має невисоку енергетичну цінність - усього 86 ккал у 100 грамах продукту.

Ще у м'ясі кальмара достатньо таурину - речовини, що сприяє виведенню «поганого» холестерину з крові, стабілізує кров'яний тиск й у цілому позитивно впливає на серцево-судинну систему.

Завдяки вмісту в м'ясі молюска селену і вітаміну Е його вживання в їжу сприяє виведенню солей важких металів із організму, а йод допомагає нормалізувати роботу щитовидної залози.

Один нюанс: коли говорять про користь кальмарів, то не мають на увазі сушених молюсків. У такому продукті багато солі, що призводить до затримки рідини в клітинах організму й набряків. Найкраще купити сирого кальмара й приготувати його самостійно.

Loading...